26 mars 2011

3 första försök


Den här dregglisen har genomgått mycket. Tre första försök och ett knapphaveri. Hoppas den får ett lugnare liv hos sin nya ägare som är en av de 10 första kunderna hos 3exter.se.

Trycket är mitt första försök till screentryck! Motivet är text i olika fonter och storlekar ovanpå varann så det blir knappt läsbart. Jag är jättenöjd med resultatet. Tycker det blev riktigt snyggt.
Jag gjorde det första trycket på en liten skräpbit svart interlock men jag hade lika gärna kunnat göra det på fint tyg för det blev perfekt på en gång =)

Den här skräpbiten fick i alla fall bli till en dregglis. Den första av dregglis 2.0 får man kanske säga. (Ja, jag har ritat om dregglismönstret också). Mindre pös den här gången. Tycker det blev precis lagom faktiskt.

Och så blev det ett första försök med plastknapparna som kom häromdagen. Det blev inte perfekt på första försöket... Det visade sig att tången var inställd på en större storlek så jag tryckte sönder handelen på knappen och hondelen hamnade snett... Har läst nånstans att det inte går att ta bort KAM-knappar som hamnat fel men jag lyckades i alla fall få bort mina så här kommer en beskrivning på det om fler vill veta hur man gör:
1 bli förbannad för att du inte kontrollerat att storleken på tången passar knappstorleken (valfritt)
2 kläm in nageln mellan tyget och knappen och bänd isär (ja, naglarna går sönder och knappen sitter kvar)
3 gör samma sak fast med tänderna istället (ja, det gjorde ont och knappen satt fast)
4 förbanna dig själv för att du inte har köpt en hovtång som du har tänkt göra så länge (valfritt)
5 ta baksidan på hammaren som du har liggandes under sybordet och bänd med istället (knappen böjer sig så att det går att få in större verktyg)
6 upprepa steg 4
7 ta en plåtsax, för det är det som ligger närmast på sybordet, med intentionen att klippa av pinnen i knappen och bli glad när den på nåt magiskt vis fungerar som en tång och knappen delar sig
8 färdig! upprepa med den andra delen av knappen
Lycka till!

23 mars 2011

Sötaste lilla H


Barnen fick en ny liten kusin häromveckan. När han nått den aktningsvärda åldern av 1 vecka hade vi möjlighet att hälsa på. Och oj så underbart söt han är. De nyblivna storkusinerna fick däremot inte följa med eftersom de var både snoriga och hostiga. Onödigt att smittas tänkte vi. Till T:s förtret. "Jag ska gå till min bebiskisin" säger hon =) Gullunge. Vi får nog invänta vårväder och snorfria näsor för det.

Hur som helst. Med oss i present hade vi den här bodysuiten. Den är sydd i strl 64 så att den ska passa bra i sommar med korta ärmar och ben. Eget mönster så klart och jag tror att jag är nöjd. Den ser fin ut i alla fall =) Hade ingen att prova på men jag jämförde med mitt bodymönster och jag tror att det ska stämma storleksmässigt.

Jag är lite kluven till bebispresenter. Å ena sidan vill jag gärna sy pyttekläder typ strl 56 men å andra sidan är det urvuxet på bara nån månad. Jag tycker att det är roligt om kläderna kan användas lite längre därför är det sällan jag syr i minsta storleken... Hur gör ni andra?

22 mars 2011

Vinnare i giveaway!!


Förlåt att jag hållit er på halster!
Men nu har i alla fall en vinnare dragits.

Det är Jessica med bloggen Gröna grenen som har vunnit ett iPood-skötunderlägg.


Stort grattis till dig!

Maila din adress så skickar jag underlägget till dig =)

18 mars 2011

Catch up

Som jag skrev häromsistens har det varit mycket att göra och orken att blogga har inte funnits. Det här får lov att blir något slagg komma-ikapp-och-lägesrapport-inlägg.


Den här superfina tunikan damp ner i brevlådan för ett tag sen. T fick den i bytet med Strumpetossa som jag skrev om här. Vi är hur nöjda som helst. T vill ha den så fort den är ren och kunde till och med tänka sig att ha haklapp för att den inte skulle bli smutsig på en gång! Det händer inte ofta här hemma.


Den här härliga färgkaramellen trillade in med posten igår. 400 KAM-knappar (1600 plastbitar!!) och en tång att sätta fast dem med. Nej, jag har inte brutit mot Marsutmaningen, dessa beställde jag innan men de kom hem igår =) Ett riktigt fynd måste jag säga. Hittade säljaren på ebay och betalade 233 kr för alltihop inklusive frakt. Det tog bara 16 dagar (inte arbetsdagar) att få hem!
Det enda negativa var väl att jag tycker att färgerna inte riktigt stämde med bilden i annonsen. De röda och rosa låg väldigt nära varandra i färg och de som ser bruna ut på bilden trodde jag skulle vara gammelrosa... Men jag ska väl inte klaga... Inte med tanke på vad jag betalade...


En annan rolig nyhet är att jag ska få sälja via 3exter.se! Verkligen jätteroligt! Butiken öppnar den 25 mars så jag producerar för fullt just nu. Bland annat har dessa olyckstrosor blivit till. De passade jag på att sy samtidigt som jag sydde trosorna till Strumpetossa så de har varit obloggade ett tag...
Är väldigt förtjust i de turkos/rosa. Får mig att tänka på sommar och sol och saft och bad... Härligt!
(De turkos/vita å andra sidan är ju nästa isiga. Roligt att få så olika känsla bara genom olika kontrastfärg!)


En stor del av tiden har också gått åt till att lära mig Illustrator. Jag läser digital modeskiss på distans från Borås Textilhögskola så jag passade på att skissa upp mina idéer till sommarkollektion till inlämningsuppgiften. Det är riktigt roligt men ganska tidskrävande än så länge. Det går ju fortare och fortare ju mer jag lär mig men ändå... Jag fick godkänt på uppgiften i alla fall =)

Glöm inte min giveaway (se nedan)! Dragning på tisdag kl 13!

13 mars 2011

iPood - giveaway


Beas Använd det du har-utmaning sporrade mig att ta tag i det här UFOt. Jag fick idén innan jul någon gång och sen har det legat tillklippt fram till nu. Det är alltså ett skötunderlägg med ett iPood-tryck. Passar perfekt i skötväskan precis brevid iPoden, inte sant? =)
Vi har redan ett skötunderlägg så detta ska få ett nytt hem. Så jag tänkte att det kunde vara trevligt med en giveaway!


Lila avtorkbar polyester på baksidan och svart/vitrutig bomull på framsidan med ett lager tunn vadd emellan. Mått ca 35*60 cm.

Vill du vinna?


En lott för varje av följande:

1. Lämna en kommentar till det här inlägget
2. Länka på din egen blogg eller hemsida
3. Börja följa lilla t. Gör du redan det har du automatiskt den här lotten.

(Skriv i din kommentar hur många lotter du ska ha.)

Dragning sker den 22 mars kl 13.00

Lycka till!

10 mars 2011

Det är mycket nu...

Mars har blivit en väldigt fullspäckad månad. Massor att göra. Mer om vad kommer senare.
Nu ska jag beklaga mig lite över att jag inte har nån ork över att blogga om allt fint som produceras. Lite synd eftersom jag gärna vill visa upp vad jag syr. Och dokumentera för min egen skull innan det skickas iväg.
Jaja, det kanske släpper så småningom.
Som kompensation för bloggtorkan tänkte jag ha en utlottning i nästa inlägg. Kika in snart igen =)


Och så kan jag ju visa upp de här olyckstrosorna som har skickats iväg och kommit fram ordentligt.
De var min del i ett byte med Strumpetossa!

3 mars 2011

Jeans

 

Jeans i helt nytt mönster! Japp, jag är inne i en rita-om-alla-mönster-period. Men det märks ju att bet blir bättre så det är himla kul =) Jag tycker de här fick bra passform. Ordentligt med utrymme att leka i; inget som stramar och hindrar. Precis som lilla t-kläder ska vara. Kanske att jag ska ta in dem en aning mitt fram till nästa gång. Vi får se.Dessa är sydda i min favoritdenim. Tunn, mjuk och ekologisk. Perfekt till barnkläder. Röda detaljer och resårslinga i midjemudden förstås =)
På tal om resårslingan så trodde jag att haveriet var nära när jag sydde den sista.
Min vanliga symaskin har en tid gnisslat och haft sig när jag syr och jag har tänkt att jag ska lämna in den på service. Så när jag skulle sy ihop resåren så trasslade det ihop sig fullständigt. Ghaa!! Vad göra? Jag kanske kan se vad felet är om jag lyfter på stygnplåten? Så det gjorde jag. Där var det dammigt kan jag säga. Så jag borstade rent och provade igen. Det trasslade fortfarande. Nu är det kört alltså. Precis när jag har ett viktigt projekt framför mig som kräver att jag använder den maskinen.... Men så efter en lång stunds funderande kom jag på att det inte var nån spänning i övertråden. Varför i hela friden började jag inte med att trä om maskinen? När jag väl gjort det funkade det ju finfint! Jaja.. Nu vet jag hur det ser ut under stygnplåten i alla fall. Och maskinen gnisslar inte längre =)

Så tänkte jag att jag skulle få några snygga modellbilder på A innan jag lämnar iväg byxorna. Det tyckte inte han. Ingenting kunde distrahera, han ville bara ha kameran. Så jag hade att välja på suddiga bilder där man ser hela byxan eller skarpa där man inte gör det...

2 mars 2011

Marsutmaning


Nu är jag också anmäld till Beas marsutmaning att använda det jag har. Jag går runt reglerna en aning och ger mig själv dispens på ett projekt men det var planerat innan så det kanske inte gör så mycket =)
Klicka på bilden för att läsa regler och se vilka som är med!